zelfstandig wonen als je 55 jaar of ouder bent

Zelfstandig wonen als je ouder wordt, denk jij hier al over na? Weet jij al hoe je in de toekomst wil wonen of wil je misschien nu al naar een woning waar je comfortabel oud kunt worden? Wij helpen je graag om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Dit doen wij onder andere door nauw samen te werken met zorgaanbieders. Om je voor te bereiden op je toekomst is het handig alvast te weten waar je straks terecht kunt en voor welke gelijkvloerse woningen of 55+ appartementen je in aanmerking komt.

Let op! wij moeten passend toewijzen. Lees hier alvast wat dit betekent en voor welke huurprijs jij in aanmerking komt.

Gelijkvloers wonen in Eindhoven

Als je ouder wordt kan het zijn dat het op een gegeven moment lastiger wordt om zelfstandig te blijven wonen. Misschien heb je wat hulp nodig bij het huishouden, bij het zorgen voor je partner of heb je zelf (intensieve) zorg nodig. Elke verschillende situatie vraagt om een andere manier van wonen. Bij Wooninc. vinden het belangrijk dat jij zelf kunt kiezen wat bij jouw situatie past. Onder het label WoonincPlus en WoonincPlusVitalis bieden wij dan ook verschillende pakketten voor verschillende situaties aan.

WoonincPlusVitalis voor ouderen in Eindhoven

WoonincPlusVitalis is een label van Wooninc. en Vitalis, ontwikkeld om jou voor te bereiden op wonen als je ouder wordt. Hier wil je misschien nog niet over nadenken, maar het is wel handig om te weten waar je moet zijn als het zover is. WoonincPlusVitalis biedt gelijkvloerse woningen en seniorenwoningen in Eindhoven waarbij je keuze hebt om extra service af te nemen. Ben jij op zoek naar een seniorenwoning of gelijkvloerse woning in Eindhoven? Bij WoonincPlusVitalis kun je kiezen uit de volgende pakketten, van basis tot compleet. Wat past het beste bij jou?

Servicepakketten Wooninc.Plus & WoonincPlusVitalis

Klik op de afbeelding om het schema te vergroten.

WoonincPlusVitalis Basis

Alle huurwoningen van WoonincPlusVitalis zijn bedoeld om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. De woningen in het basispakket zijn volledig gelijkvloers, hebben vaak bredere doorgangen en een ruimere doucheruimten. De woningen in een appartementencomplex zijn altijd via een lift bereikbaar. Kies je voor WoonincPlusVitalis Basis, dan kun je prima zelfstandig en gelijkvloers wonen in Eindhoven. Mocht (thuis)zorg in de toekomst nodig zijn, dan is dat hier uiteraard ook mogelijk.

WoonincPlusVitalis Extra

Ook de woningen in het WoonincPlusVitalis Extra pakket zijn gelijkvloers en ingericht om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Bij WoonincPlusVitalis Extra is er extra aandacht voor ontmoeten, activiteiten en veiligheid. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de comfortabele en gastvrije ontmoetingsruimte in het gebouw waar verschillende activiteiten georganiseerd worden waardoor je nooit eenzaam hoeft te zijn.

Om een goede service en veilige omgeving te bieden, is er in de woongebouwen van WoonincPlusVitalis Extra ook een huismeester aanwezig. Hij is het eerste aanspreekpunt als het gaat om vragen over je woning of het woongebouw. Hij zorgt voor een net gebouw en een schone en veilige woonomgeving. In deze woongebouwen is het ook mogelijk deel te nemen aan de persoonlijke alarmering voor een extra veilig gevoel. Zorg is niet permanent aanwezig, maar uiteraard wel mogelijk.

WoonincPlusVitalis Compleet

WoonincPlusVitalis Compleet is het meest volledige pakket voor dagelijkse zorg voor jou en/of je partner waarbij je toch zelfstandig woont. Hierbij hoort bijvoorbeeld hulp in de huishouding, persoonlijke verzorging of verpleging, behandeling of mantelzorgondersteuning. In deze woongebouwen is zorg altijd voorhanden; 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Als je zorgbehoefte van jou of je partner verandert, zijn er in deze woongebouwen vaak mogelijkheden om extra zorg te krijgen, maar toch samen met je partner te blijven wonen, je hoeft je veilige woonomgeving dan dus niet te verlaten.

Wooninc.Plus voor ouderen buiten Eindhoven

Wooninc.Plus is een label van Wooninc. voor ouderen of bewoners vanaf 55 jaar die buiten Eindhoven willen wonen. Wooninc.Plus heeft gelijkvloerse woningen en 55+ appartementen voor bewoners vanaf 55 jaar in de dorpen rondom Eindhoven. Ook hier is er keuze tussen verschillende pakketten.

Wooninc.Plus Basis

De woningen in het Wooninc.Plus basis pakket zijn gelijkvloerse woningen specifiek bedoeld voor bewoners vanaf 55 jaar. De woningen zijn ingericht om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en zijn dus voorzien van bredere doorgangen en een ruimere doucheruimte. De woningen in het basispakket die gelegen zijn in een woongebouw zijn altijd te bereiken via een lift. Mocht thuiszorg nodig zijn, dan is dat hier ook altijd mogelijk. Wooninc.Plus Basis woningen vind je onder andere in Veldhoven, Bladel, Waalre, Bergeijk, Lage Mierde, Luyksgestel en Reusel.

Wooninc.Plus

Ook alle Wooninc.Plus woningen zijn volledig gelijkvloers. Deze woningen bieden net wat extra’s door de aandacht voor ontmoetingen, activiteiten en veiligheid. De Wooninc.Plus woongebouwen hebben een ontmoetingsruimte waar bewoners en buurtbewoners kunnen genieten van een kop koffie, lunch of georganiseerde activiteit. In de woongebouwen is een huismeester aanwezig om extra aandacht te geven aan veiligheid en de netheid van het gebouw en de woonomgeving. In deze woongebouwen is het mogelijk deel te nemen aan de welzijnsronde of persoonlijke alarmering. Zorg is niet permanent aanwezig, maar wel mogelijk. Wooninc.Plus gebouwen vind je in Geldrop, Waalre en binnenkort in Heeze.

Wat past bij jou? Ga nu op zoek naar jouw woning!

Heb je alle mogelijkheden bekeken en weet je welk pakket en wat voor soort woning bij jou past? Dan is het tijd om ook echt op zoek te gaan. Alle beschikbare woningen van Wooninc. en WoonincPlusVitalis vind je op Wooniezie.

Bekijk hier een stappenplan om een nieuwe huurwoning te vinden.


Lijstweergave

Heb je nog een vraag?

Wij helpen graag. Neem gerust contact met ons op!

Winston Churchilllaan 87
5623 KW Eindhoven
T: 040 265 44 00
E: info@wooninc.nl

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2

Nu te koop!

3-kamer appartement in Geldrop

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.