wonen in waalre

Onder de rook van Eindhoven ligt het dorp Waalre. Samen met het aangrenzende Aalst vormt zij de gemeente Waalre. Er zijn slechts drie wijken in Waalre, die bij elkaar Waalre-dorp genoemd worden. Dit verklapt de kleinschaligheid en rust dat wonen in Waalre met zich meebrengt. Deze rust komt ook tot uiting in de bosrijke gebieden die rondom het dorp aanwezig zijn. Niet voor niets profileert de gemeente zich als woonomgeving met veel groen, ook wel gerefereerd als ‘Waalre Groenfontein’.

Met een directe verbinding naar industrieterrein De Run, Veldhoven, is wonen in Waalre aantrekkelijk voor zij die rustig willen wonen maar niet lang willen reizen naar hun werk. Daarnaast voorziet grensgemeente Veldhoven ook in voorzieningen die een stad toebehoren. Zoals medische voorzieningen bij Maxima Medisch Centrum, diverse winkelgebieden en scholengemeenschappen.

In en om Waalre
Voor mensen die wonen in Waalre zijn er vier doorgaande wegen beschikbaar die Waalre verbinden met omliggende steden en dorpen. Zo is er de verbinding naar Aalst, waar vandaag de N69 je brengt naar Eindhoven of direct naar België. Ook Valkenswaard en Veldhoven zijn met een directe verbinding bereikbaar voor zij die wonen in Waalre. De vierde weg vormt de verbinding met het groengebied dat wonen in Waalre aantrekkelijk maakt voor natuurliefhebbers.

Wonen in Waalre
Als echt kerkdorp zijnde, is hoogbouw vrijwel niet aanwezig in Waalre. Gebouwen met appartementen hebben een beperkt aantal verdiepingen. Dat Waalre een voortvarende gemeente is, is ook terug te zien in het woningaanbod. Koopwoningen hebben veelal een prijs boven het landelijk gemiddelde. Maar als woningcorporatie biedt Wooninc. ook woningaanbod in lagere segmenten aan. Wonen in Waalre wordt hierdoor voor iedereen betaalbaar. 

Een woning in de groenfontein?
Benieuwd naar het woningaanbod in Waalre, bekijk dan nu het koop- of huuraanbod in Waalre Groenfontein.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.