wonen met een beperking

Zelfstandig wonen is niet voor iedereen gemakkelijk. Mensen met een lichamelijke beperking hebben vaak een aangepaste woning nodig en zijn afhankelijk van ondersteuning. Fokuswoningen zijn er speciaal voor huurders met een ernstige lichamelijke beperking. Het helpt hen tóch onafhankelijk en zelfstandig te kunnen wonen.

Zelfstandig wonen in een Fokuswoning

Fokuswoningen zijn speciaal voor mensen met een ernstige lichamelijke beperking die graag zelfstandig willen wonen. De combinatie van een aangepaste woning met 24-uursdienstverlening op afroep door Stichting Fokus biedt hen de vrijheid om een eigen leven te leiden. Wooninc. werkt samen met Stichting Fokus om ook deze mensen comfortabel te kunnen laten wonen en leven.

Op zoek naar een geschikte Fokuswoning? Bekijk welke woningen momenteel beschikbaar zijn.

Zelfstandig wonen met een ontwikkelingsbeperking

Ook mensen met een ontwik­kelings­beperking hebben onze aandacht. Deze bijzondere groepen ondersteunen wij actief door mee te werken aan veelal kleinschalige initiatieven voor (begeleid) groepswonen.

Voorbeelden zijn:

  • begeleid wonen voor 10 jongeren met een beperking in Kastanjehof Geldrop
  • 37 studio’s in OLV 8 in Eindhoven voor jongeren met autistisch spectrum
  • Blijf-van-m’n-Lijfhuis met 45 opvangplaatsen en 11 ­apparte­menten
  • Wooninitiatief Waalre, een kleinschalig groepswonen voor 10 jongeren met een beperking
  • groepswonen Centraal Wonen Lismortel (61 eenheden) en woongroep van ouderen Aquarius (21 eenheden) in Eindhoven
  • project ‘DOOR!’ is een samenwerkingsverband met de andere Eindhovense woningcorporaties waarbij maatwerk wordt geleverd op het gebied van huisvesting en woonbegeleiding van kwetsbare individuen. In 2016 zijn binnen het ‘DOOR!’-project 32 woningen verhuurd. Waarvan 7 tbv van het gezamenlijke project ‘Housing first’ waarmee dak- en thuislozen met begeleiding van GGzE, NEOS of Leger des Heils weer een normale plek in de maatschappij kunnen krijgen, te beginnen met de primaire levensbehoefte: woonruimte.

 

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.