58 woningen Bayeuxlaan

16-06-2015

Een plan voor de bouw van 58 koopwoningen met een tuintje aan de Eindhovense Bayeuxlaan is klaar. De bezwaren van bewoners van de vlakbij gelegen Genneperweg en Lottistraat zijn verworpen. Deze maand stelt de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan vast. Naar verwachting start de bouw dan eind van dit jaar. Het terrein ligt al meer dan zes jaar braak.

Woningen voor starters aan de Bayeuxlaan

Op die plek stond tot 2007 de ROC-school voor welzijn en sport. Wooninc. kocht de school en sloopte die met de bedoeling seniorenwoningen te bouwen. Dat plan is inmiddels afgeblazen. Projectontwikkelaar Van Wanrooij gaat er nu eengezinswoningen voor starters en expats bouwen met prijzen tussen € 210.000 en € 275.000. Het ontwerp is van Inbo Architecten. Voor deze woningbouw is wel een nieuw bestemmingsplan nodig. Tegen dat plan kwam bezwaar van vijf buurtbewoners.

Een van hen vreest voor parkeeroverlast. Anderen willen liever dat het terrein groen blijft en vinden het ook geen mooi bouwplan. „Een samenraapsel van gemiddelde rijtjeshuizen in een vinexwijk”, schrijft iemand.

Maar de gemeente is het niet eens met de bezwaarmakers. De parkeeroverlast in omliggende straten zou juist minder worden, omdat er bij de nieuwe woningen meer dan genoeg openbare parkeerplekken komen. Dat er woningen zouden komen, was trouwens allang bekend, aldus de gemeente.

Bron: Eindhovens Dagblad, 16 juni 2015

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.