Akkoord over overname van De Ploeg Bergeijk

09-07-2015

Bergeijk legt eenmalig twee ton bij voor de aankoop van de voormalige weverij De Ploeg door het Bergeijkse bedrijf Bruns. Bij de provincie ligt een voorstel om de verkoop eveneens met 2,5 miljoen euro te steunen.

Gemeente draagt bij aan De Ploeg

De twee ton van de gemeente gaat naar het opknappen van het park bij De Ploeg. „De gemeente doet dat graag”, zegt burgemeester Driek van de Vondervoort, „want het park krijgt een openbare functie. Daar hebben alle inwoners van Bergeijk plezier van.” De gemeente trekt verder 30.000 euro per jaar uit voor onderhoud van het park.

De bijdragen van gemeente en provincie zijn het resultaat van overleg waar ook Bruns en de Eindhovens woningcorporatie Wooninc aan deelnamen. Wooninc verkoopt het gebouw aan Bruns. Zij hebben niet bekendgemaakt voor welk bedrag. In een eerder stadium ketste de aankoop af, omdat Bruns het eigen pand in Bergeijk niet verkocht kreeg. Het gebouw van De Ploeg is een rijksmonument. Zowel gemeente als provincie ziet daar met een bedrijf als Bruns, inrichter van musea en tentoonstellingen, een goede bestemming in. In een reactie zegt Van de Vondervoort erg blij te zijn met het resultaat. „Toen Bruns liet weten van aankoop af te zien, hadden we daar geen goed gevoel bij. We zijn daarom ontzettend blij dat deze oplossing er komt.” De burgemeester en wethouder Mathijs Kuijken zijn bij het overleg betrokken. Kuijken laat de bijdragen van de gemeente verder uitwerken.

Ook de provincie draagt bij aan De Ploeg

De provincie zou eerst twee miljoen euro als lening bijleggen, maar wilde dat bedrag op termijn weer terug hebben. Nu ligt er een voorstel van 2,5 miljoen euro en hoeft de provincie dat niet terug. De provincie wil dat niet bevestigen. „We kijken nog naar de mogelijkheden”, zegt een woordvoerster. „GS moeten daar nog mee instemmen.” Voor de vestiging van Bruns moet het bestemmingsplan veranderd worden. In plaats van een weverij herbergt De Ploeg straks een bedrijf met museale functies. Verder zit er in de overeenkomst dat er achter De Ploeg vijf woningen gebouwd mogen worden. „Het zou natuurlijk mooi zijn als er een relatie komt met Rietveld”, zegt van de Vondervoort. „Dat hoort wel op die plek.”

Bron: Eindhovens Dagblad, 9 juli 2015

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.