Als er voldoende kopers zijn, bouwen we Toversnest

22-08-2013

Aan het uitgewerkte nieuwbouwplan Toversnest ligt het zeker niet. Veel bezoekers van de informatiebijeenkomsten vinden het een mooi plan en zouden hier graag willen wonen.

Voor de zomer heeft Wooninc. in samenwerking met KBO Heeze twee bijeenkomsten georganiseerd om ruim 180 belangstellenden te informeren over het uitgewerkte nieuwbouwplan Toversnest met appartementen voor jonge en oudere senioren. De architect Gerard Derks van DSA heeft het plan gepresenteerd en teamleider Woonservice Remco Staals heeft het Wooninc.Plus concept toegelicht.

Belangstelling appartementen
Middels een enquête hebben bezoekers hun mening gegeven over het plan en hun verhuiswensen kenbaar gemaakt. De grootste groep is tussen de 65 en 74 jaar. De verhuisgeneigdheid is hoog. Maar liefst 78% van de bezoekers heeft verhuisplannen binnen nu en 5 jaar. 75% heeft de voorkeur voor een appartement. Naast huur is er voor het koopsegment tussen € 250.000 en € 300.000 de meeste belangstelling. Daarnaast is ook het penthouse gewild. Vooral de ruimte van 147 m2 spreekt aan. Wooninc.:’Wij willen graag kijken naar de mogelijkheid om meer grote appartementen in Toversnest op te nemen. Bijvoorbeeld door van twee appartementen één appartement te maken. Dat doen we dan in overleg met de kopers, zodat het aansluit op hun concrete vraag.’ 

Zekerheid over de realisatie Toversnest
Senioren willen zekerheid over de realisatie van Toversnest. Die kan Wooninc. geven als er voor 70% van de koopappartementen kopers zijn. Idealiter ontstaat er een collectief in Heeze met belangstellenden die willen gaan voor Toversnest. Op deze manier staan kopers er niet meer alleen voor en kunnen ze elkaar zekerheid bieden. Wooninc. heeft het plan voor Toversnest zo ver als mogelijk uitgewerkt. Nu zijn de kopers aan zet.

Het vervolg
Er zijn veel afhankelijkheden in de huidige woningmarkt. Feit is dat 70% verkocht moet zijn, voordat Wooninc. kan starten met de bouw van Toversnest. Zodra er zicht is op een grotere groep kandidaten met serieuze belangstelling voor de koopappartementen in Toversnest zal Wooninc. de verkoop opstarten. In de tussentijd houdt Wooninc. de woningmarkt in de gaten, onder andere door contacten te onderhouden met KBO Heeze, PVGE Heeze-Leende en marktpartijen. Meer informatie op www.wooninc.nl/toversnest.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.