Bijzondere bewoners Brabantia blij met eigen woning

22-05-2015

“Het wordt echt prachtig!” Daar zijn Femke, Tom, Martijn, Patricia, Elke, Lidi, Rick, Caspar en Kelly het met z’n allen over eens. Ze hebben er lang op moeten wachten, maar over een maand gaat het dan toch eindelijk gebeuren. Dan gaan deze jongeren – allen met een lichte beperking - zelfstandig wonen met begeleiding op het voormalige Brabantiaterrein. Deze week konden ze tijdens het zogenoemde kijk- en meetuurtje alvast de maten van hun nieuwe appartement opnemen.

Gelukkig past het hemelbed van Elke  in haar nieuwe slaapkamer. Ook haar nieuwe buren komen even binnenlopen. “Hallo, ik kom even bij jou kijken!” De andere bewoners kijken vol bewondering naar de prachtige keuken die ze heeft uitgezocht. Sommigen moeten nog even wachten om hun eigen nieuwe keuken te kunnen zien. Er wordt door de bouwploeg op dit moment namelijk nog hard gewerkt om alles over een maand af te krijgen. “Maar dat gaat zeker lukken”, verzekeren ze de nieuwe bewoners.

Een paar deuren verder twijfelt Kelly over de kleur van de laminaat die ze heeft uitgekozen. “Wordt het niet te donker?” Na een uurtje is ze eruit. “Het gaat toch deze kleur worden. Ik heb ook al witte meubels, dus dan kan die donkere vloer prima.” Aan het einde van de middag gaat de groep nog even gezamenlijk op de foto op het balkon van Rick. “Kunnen we meteen zien of we hier met 9 personen op passen”, lachen ze. En gelukkig: het past!

Begeleid zelfstandig wonen
De meesten vinden het wel spannend om op zichzelf te gaan wonen. Een deel van de jongeren woont nog thuis. Vijf jongeren wonen nu onder begeleiding in de Rooise Hoeve. Zij wonen daar nu in een woongroep met gezamenlijke voorzieningen en hebben alleen een eigen slaapkamer. Hier in Brabantia huren de jongeren straks ieder een eigen appartement met keuken, badkamer en toilet. Het woonproject heeft wel een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Hier eten de jongeren een paar keer in de week samen. WIW zorgt voor adequate ondersteuning door o.a. Amarant.

Wooninitiatief Waalre
De nieuwbouw is een kleinschalig project van Wooninitiatief Waalre (WIW). Een initiatief van een groep ouders uit Waalre en omliggende gemeenten. Zij zetten zich met ondersteuning van MEE Zuidoost Brabant in om hun kind (jong volwassene) met een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme onder begeleiding zelfstandig te laten wonen. Wooninc. ondersteunt dit bijzondere initiatief graag. Er is op dit moment nog 1 appartement beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met WIW: Marion of Walter Brands via stichtingwiw@gmail.com.

Lees meer over wonen in Brabantia, Aalst.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.