Bouw van Oirschotse wijk Moorland vordert gestaag

15-09-2015

"Hier zou onze bank kunnen komen", wijst Vivienne Witte (23) in haar toekomstige woonkamer aan. "We moeten nu snel de meubels gaan bestellen." Haar vriend Harun Canic (24) knikt enthousiast. Voorzichtig stapt het stel met de ouders van Harun over de nog bloot liggende verwarmingsleidingen in de betonnen vloer op de maandag door Wooninc georganiseerde kijkmiddag. Vader Richard heeft snel de bovenverdieping met drie slaapkamers en badkamer geïnspecteerd.

"Wauw, wat een ruimte", constateert hij, komend van de zolder. "We krijgen zelfs een achtertuin van vijftien meter diep. Ja, ik heb inderdaad al wel een beeld hoe ik die in zou willen richten", glundert Vivienne. Dit huis wordt de eerste woning voor de Loon op Zandse rechtenstudente. Net als Harun, die in de ICT werkt, woont ze nu nog thuis. In deze nieuwe woning - het hoogste punt werd onlangs bereikt - aan de Eikenbussel in de nieuwe wijk Moorland, willen de twee gaan samenwonen. "We kennen elkaar al zeven jaar, maar hier zullen we elkaar nog veel beter leren kennen", vermoedt Harun. Hij stond sinds 2009 ingeschreven voor een woning bij de gemeente Oirschot. "Als het meezit, worden de huizen tegen kerst opgeleverd."

In totaal gaat het om twaalf huur- en zestien koopwoningen. "Tachtig procent van de bewoners komt uit Oirschot, vooral veel alleenstaanden en starters. Momenteel onderzoeken we nog de mogelijkheden voor nog eens negentien appartementen en elf huurwoningen op Moorland", aldus Ineke van den Oetelaar van Wooninc.

Ook Wooninc. sprak met Harun en Vivienne.

Artikel en foto: Eindhovens Dagblad

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.