Bruns koopt De Ploeg

25-06-2015

Woningcorporatie Wooninc. uit Eindhoven en Bruns BV uit Bergeijk hebben een akkoord bereikt over de verkoop van het Rijksmonument De Ploeg. Ook de gemeente Bergeijk en de Provincie Noord-Brabant zijn betrokken bij de totstandkoming van dit akkoord. De Ploeg zal worden gerestaureerd, het park blijft open voor publiek en Bruns BV zal zich in De Ploeg vestigen. Het akkoord betekent zekerheid over het behoud en duurzaam gebruik van Rijksmonument De Ploeg.

Alle partijen onderstrepen de cultuurhistorische waarde van De Ploeg als icoon en zien Bruns, ontwikkelaar van tentoonstellingen en inrichter van onder andere musea, informatie- en science centra, als een zeer passende invulling van het Ploeggebouw. Evenals Weverij De Ploeg combineert Bruns vakmanschap met creativiteit. Dat wil Bruns op deze plek opnieuw tot leven brengen. Bruns zal in het pand een bezoekerscentrum vestigen met als thema Gerrit Rietveld en Mien Ruys en de link naar Bergeijk, waarbij het bezoekerscentrum tevens de showroom is voor Bruns. Het bezoekerscentrum is tijdens werktijden opengesteld voor het publiek. Het park zal een openbaar karakter krijgen en voor Bruns een verlengstuk zijn van het bezoekerscentrum en een uitbreiding van de demonstratieruimte, aangezien Bruns veel buitenopstellingen realiseert. Bruns zal stimuleren dat er evenementen in het park worden georganiseerd, zodat het park een meer centrale rol krijgt in het centrum van Bergeijk. Het monumentale Mien Ruys park blijft toegankelijk voor publiek waar ook evenementen georganiseerd zullen worden. Het onderhoud van het openbare park zal de gemeente op zich nemen.

Na de zomer wordt een voorstel om te investeren in De Ploeg voorgelegd aan Gedeputeerde Staten. Als zij het besluit tot investeren nemen, moeten daarna Provinciale Staten nog instemmen met het besluit. Dan pas is het akkoord definitief. Naar verwachting zal de restauratie van Rijksmonument De Ploeg in 2016 uitgevoerd worden. Daarna zal Bruns verhuizen naar De Ploeg.

De Ploeg zal worden gerestaureerd, het park blijft open voor publiek en Bruns BV zal zich in De Ploeg vestigen. Het akkoord betekent zekerheid over het behoud en duurzaam gebruik van Rijksmonument De Ploeg.

 

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
VolleBuik(en) bij Genderhof Oplevering studio's en appartementen Parkwachters Toch snelle bouw van De Jonkvrouw Liever thuis! - Blik op de toekomst Zorg voor mantelzorgers
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.