Buurt aan zet bij bouwplan Picuskade

03-11-2014

Bron: Eindhovens Dagblad 1 november 2014

Het veelbesproken bouwplan Picuskade is ingediend bij de gemeente. Wooninc. houdt woensdag een informatiebijeenkomst voor de buurt.

Corporatie Wooninc. heeft het bouwplan Picuskade (248 woningen) bij het DAF Museum in stadsdeel Tongelre ingediend bij de gemeente. Omwonenden hebben vanaf vrijdag zes weken de tijd om bezwaren in te dienen. Het bouwrijp maken van het terrein begint, naar verwachting van Wooninc., in de eerste week van januari.

Directeur-bestuurder Henk Buursink van Wooninc. hoopt dat omwonenden bij aanvang van de werkzaamheden naar de rechtbank stappen voor een voorlopige voorziening. „Dan hebben we snel duidelijkheid over het bouwplan”, zegt hij. Peter Struik van werkgroep Picuskade/ NRE acht de kans ’bijna 100 procent’ dat een voorlopige voorziening wordt aangevraagd. Hij plaatst ook vraagtekens bij de geplande oplevering van het complex, zomer 2016. „De bezwaren in de buurt zijn groot”, zegt Struik. „Het is maar de vraag of die datum wordt gehaald.”

De buurt loopt (sinds vorig jaar) te hoop tegen het bouwplan Picuskade. Omwonenden betoogden eerder dat het complex te massaal zou worden. Ook zijn er zorgen over extra verkeer, na de oplevering van het complex. Door overleg met bewoners van het zogeheten Haakgebouw werd het plan enkele malen aangepast. Zo schoof Wooninc. een grote flat naar achter en werd er meer ruimte omheen gecreëerd.

Het bouwplan kost 27 miljoen euro en omvat 248 woningen plus een uitbreiding van het DAF Museum met circa 1100 vierkante meter. De woningen worden verdeeld over laagbouw, een flat met vier verdiepingen en een flat van elf lagen. Pensioenfonds Bouwinvest wordt eigenaar van appartementen in de vrije sector. Wooninc. doet de sociale huur- en koopwoningen. Het plan bestaat uit 32 koopwoningen, 85 studio’s (huur), achttien 2-kamerappartementen (huur), 77 huurflats in de vrije sector en 36 vrije sector huurappartementen.

Woensdag 5 november is tussen 17.00 en 2000 uur een informatiebijeenkomst voor de buurt in het DAF Museum aan de Tongelresestraat. Medewerkers van onder meer Wooninc., architectenbureau DiederenDirrix en Eindhoven geven uitleg over het plan.

Lees hier meer over nieuwbouwplan PicusKade.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.