Centrumplan: wordt het 2017?

24-06-2015

In Leende wacht men al jaren op de aanpak van het centrum en de bouw van een mfa.

Begin 2017 kan mogelijk met de bouw van het Centrumplan Leende begonnen worden. Het gaat in eerste instantie om de realisering van een multifunctionele accommodatie (mfa) met dorpshuis De Meent en een kindcentrum, inclusief basisschool De Triangel en kinderopvangorganisatie Korein.
Dorpshuis en kindcentrum komen op de hoek Dorpstraat/ Kerkstraat. Het voormalige gemeentehuis van Leende moet daarvoor nog gesloopt worden.

De in het eerdere centrumplan opgenomen woonruimte is losgekoppeld en wordt apart gerealiseerd. Volgens een gemeentewoordvoerder gaat het om 31 grondgebonden woningen die op de plek van het huidige park en Meentplein komen staan.

Het totale bouwplan is nog steeds een samenwerkingsverband tussen gemeente en woningcorporaties woCom, Wonen Limburg en Wooninc. De raadsfracties van Heeze-Leende bespraken maandagavond het collegevoorstel in het rondetafelgesprek.Volgende week maandag discussieert en beslist de gemeenteraad over het plan.

Henk Simkens voerde namens het Gebruikerscollectief Centrumplan het woord. Hij kon zich grotendeels vinden in de uitgangspunten: „Het lijkt erop dat de realisering van het centrumplan eindelijk in zicht komt.” Ondanks zijn tevredenheid over onder meer de geplande 1712 vierkante meter vloeroppervlak voor De Meent, wenste hij toch een flexibeler indeling van de ruimten. Volgens de wethouder kan dit als opdracht voor de architect geformuleerd worden. Eind dit jaar zou het voorontwerp klaar moeten zijn.

Het gebruikerscollectief krijgt een belangrijke stem in de beoordeling van dit ontwerp en zal daarbij zes criteria hanteren. Onder meer moet de accommodatie een dorps karakter hebben. Het horecagedeelte dient aan de Dorpstraat te komen en deze foyer/ontmoetingsruimte moet informeel en laagdrempelig zijn.

Ook wordt ervan uitgegaan dat De Meent als volwaardig dorpshuis kan worden gebruikt zonder overlast voor school en omwonenden.

Zo gauw het voorontwerp is goedgekeurd, komen volgend jaar de bestemmingsplanprocedure en het verlenen van de omgevingsvergunning aan bod.

Bron: Eindhovens Dagblad, 24 juni 2015

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2 Plasticvrije woongebouwen Wooninc. eigenaar van alle woningen Antonius Nieuw lid gezocht voor urgentiecommissie
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.