Eerste huurders Eikenbussel vinden hun 'walhalla'

17-12-2015

Opgetogen kijken Marion Welvaarts en haar dochter Marit rond in hun nieuwe woonkamer in de Eikenbussel. "We gaan meteen aan de slag; de auto staat al vol met spulletjes! Liefst zou ik er morgen al intrekken, maar het wordt waarschijnlijk na kerst. We hebben door omstandigheden een tijdje bij mijn moeder moeten wonen", vertelt Marion.

Marion heeft zojuist het huurcontract voor deze woning ondertekend onder toeziend oog van Simone Verkuijlen van woningcorporatie Wooninc. Er was zelfs een taartje voor de nieuwe huurders.

Gisteren ontvingen twaalf nieuwe huurders de sleutels van hun sociale huurwoning, met een maximale huurprijs van 618 euro per maand. Er zijn ook koopwoningen gebouwd door Van Wanrooij Bouwbedrijf. Deze worden rechtstreeks door het bouwbedrijf verkocht. De uitgifte van de woningen gebeurde op inschrijving én volgens loting.

Marit heeft de zolderkamer als nieuw domein uitgezocht. Als ze weer beneden komt vertelt ze enthousiast: "Ik heb het raam al opgemeten en ook al een geschikt rolgordijn gevonden."

Marion kijkt naar haar achtertuin, waarachter een graafmachine nog volop bezig is. "Ik ben hier vlakbij opgegroeid, in De Kruik. Op dit terrein heb ik nog gevoetbald. Je snapt wel dat ik in het walhalla terechtkom. Met alle nieuwe buren wordt het vast gezellig. We hebben zelfs al een buurtapp. Er wordt al druk geïnformeerd wanneer iedereen aan de slag gaat." Ineke van den Oetelaar van Wooninc. besluit: "Binnenkort starten we met fase twee, met koop- en huurwoningen en huurappartementen. Die worden al eind 2016 opgeleverd."

Bron: Eindhovens Dagblad

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.