Nieuw Máximahof later

20-07-2012

Eindhovens Dagblad 20 juli 2012

door Corrie de Leeuw

EINDHOVEN – De aanleg van het nieuwe Eindhovense plein Máximahof loopt vertraging op omdat eerst nieuwe bomen geplant moeten worden. En die moeten dan ook nog in leven blijven. Want van de negen bomen die geplaatst werden naast het Philipsfabriekje aan de Emmasingel zijn er zeven niet aangeslagen. Die moeten dus nog vervangen worden. De gemeente wilde het plein eigenlijk eind augustus klaar hebben. Dat wordt nu einde van het jaar.

Aanvankelijk was het de bedoeling om het vernieuwde plein op te leveren voor de opening van het nieuwe Philips Museum. Maar hoewel Philips die openingsdatum nog niet prijsgeeft, is duidelijk dat het pleintje dan nog niet gereed is. De verbouwing van het Philips Museum is wel bijna klaar. Maar met de inrichting is men nog volop bezig.

Over de inrichting van het Máximahof overlegt de gemeente met de ‘aanwonenden’. Naast Philips zijn dat Heijmans (ontwikkelaar van het Admirant winkelcomplex), bouwbedrijf Van Straten (namens Wooninc, dat eigenaar is van het studenten-wooncomplex De Rembrandt) en congres- en cursusorganisator Euroforum. Die laatste zorgt voor een nieuwe entree van de parkeergarage onder het Máximahof en voor nieuwe aanplant in de groenbakken.

Voor de nieuwe bestrating worden de granieten tegels gebruikt die ook in het winkelgebied van de Nieuwe Emmasingel liggen. Bij de garage- inrit komen gebakken klinkers. De bomen zijn de verantwoordelijkheid van Philips. Ze komen op de plaats van de oude bomen die aan de andere kant van het Philipsfabriekje stonden. Die zijn gekapt omdat ze de uitbreiding voor het Philips Museum in de weg stonden. Philips moet de bomenkap ‘compenseren’.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Tijdelijk geen 1e reageerder woningen bij Wooniezie Omgevingsvergunning Heerbaan-Djept onherroepelijk Informatiebijeenkomst nieuwbouw Fakkellaan goed bezocht Tijdelijke ontmoetingsruimte Malvalaan geopend Huurders krijgen sleutel van nieuwe woning in Toversnest
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.