Nieuw plan De Jonkvrouw Geldrop klaar

22-03-2016

Na tien jaar van plannen maken is er nu een definitief voorstel voor ongeveer 220 wooneenheden langs het spoor in Geldrop.

Eindelijk lijkt ze er te komen: De Jonkvrouw. Een bouwplan van woningcorporatie Wooninc voor zo'n 220 wooneenheden langs het spoor ter hoogte van het station in Geldrop. Wooninc hoopt dat de bouw van de complexen aan het Tournooiveld in Zesgehuchten in het eerste kwartaal van 2017 van start kan. Begin 2018 zouden de eerste bewoners dan de sleutel kunnen krijgen. Het plan bestaat voor een groot deel uit de combinatie van wonen, welzijn en zorg. Er komen bijvoorbeeld eenheden voor woongroepen met ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Al tien jaar wordt gepraat en gedacht over het plan maar onder andere de crisis en nieuwe regels voor woningbouwcorporaties maakten dat het maar niet van de grond kwam. Ook omwonenden waren kritisch over eerdere tekeningen. Afgelopen jaar hebben omwonenden, belanghebbenden en projectbureau Laride in een klankbordgroep samengewerkt aan een nieuw voorstel. Daarin zitten ongeveer twintig wooneenheden minder dan in eerdere plannen.

Centraal in het ontwerp staat een hoogbouwcomplex van zes bouwlagen. Daarin komen in totaal zo'n 84 sociale huurappartementen waar ouderen zelfstandig wonen. Op de begane grond biedt Wooninc haar Wooninc.Plus concept zoals ze dat onder andere ook doet bij Kastanjehof verderop in Geldrop. Zo komt er een ontmoetings- en activieitenruimte waar bewoners en buurtgenoten welkom zijn. Ook zijn er al afspraken met een praktijk voor fysiotherapie en een huisartsenpraktijk.

Belangrijk verschil met oude plannen is het verdwijnen van de grondgebonden woningen. "We denken dat de doelgroep voor degelijke woningen - gezinnen - niet zo veel heeft met de rest van het plan", zegt Laride-directeur René Clijsen over die wijziging. "Maar er is wel belangstelling vanuit andere doelgroepen." De grondgebonden woningen hebben daarom plaatsgemaakt voor 28 studio's waar mensen met een verstandelijke handicap begeleid kunnen wonen.

Aan de andere kant van het centrale complex staan bovendien nog drie blokken van vijf bouwlagen. Daarin komen in totaal zo'n zeventig appartementen. Deze zijn bestemd voor de verkoop. Mogelijk neemt een belegger - een pensioenfonds bijvoorbeeld - ze over om ze vervolgens in de duurdere sector te verhuren.

Het complete plan Jonkvrouw wordt in april besproken door de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo. Als die het goedkeurt kan het de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan gaan doorlopen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.