Nieuwbouw in Ekenrooi door bewoners krijgt vorm

08-09-2015

Het stedenbouwkundig plan is klaar en de basis voor de uitwerking van CPO Beekdael is gelegd. Aan de Ekenrooisestraat in Waalre komen 19 levensloopbestendige patiowoningen en 5 vrije sector woningen voor jonge senioren (55+). Middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden de woningen ontwikkeld. De toekomstige bewoners hebben onder begeleiding van Laride in samenwerking met Keeris architecten en de gemeente Waalre zelf het stedenbouwkundig plan gemaakt.

CPO traject

In december vorig jaar startte het project Beekdael met een informatieavond. De belangstelling bleek groot. Er waren meer dan 100 geïnteresseerden. Op basis van de inschrijfcriteria (jonge senioren 55+) zijn er 43 belangstellenden op de lijst geplaatst.

Met deze 43 geïnteresseerden zijn de workshops gestart om het stedenbouwkundige plan te maken. In eerste instantie waren er 20 tot 25 kavels gepland, maar uit het woonwensenonderzoek bleek dat er meer interesse was in minder kavels met een groter oppervlak. Tijdens de workshops zijn verschillende verkavelingsvarianten gemaakt. Op basis van de proefverkavelingen blijkt dat er meer dan voldoende interesse is voor het project. Voor de 19 kavels zijn ruim voldoende geïnteresseerden.

De samenwerking met 43 CPO geïnteresseerden verliep boven verwachting. Het is toch een hele klus om met 43 geïnteresseerde koppels een breed gedragen stedenbouwkundig plan te maken, terwijl het grootste deel van deze mensen waarschijnlijk geen kavel krijgt. Een hele prestatie van het hele team!

Wanneer kunnen we starten?

Vanavond wordt het stedenbouwkundig plan gepresenteerd aan de gemeenteraad. Ook een afvaardiging van de CPO geïnteresseerden presenteert hun bevindingen tot nu toe. Op 6 oktober neemt de gemeenteraad een besluit over het CPO plan. Hierna worden op 16 oktober de kavels definitief toegewezen aan 19 gelukkige CPO deelnemers. Zij kunnen dan starten met de uitwerking van de woningen. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is verklaard, wordt de grond overgedragen aan de toekomstige bewoners en kan eindelijk gestart worden met de bouw.

Over ca. 1,5 jaar hopen de nieuwe bewoners hun woning te kunnen betrekken!

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.