Onvoldoende animo ontmoetingsruimte Malvalaan

10-04-2017

Er zijn te weinig bewoners die een bijdrage willen leveren ten behoeve van een tijdelijke ontmoetingsruimte.  Wooninc. gaat daarom geen ontmoetingsruimte realiseren voor de woongebouwen aan de Malvalaan.

Sluiting verzorgingshuis RSZK
Zorginstelling RSZK  heeft haar verzorgingshuis sinds 1 maart gesloten. Dit betekende tevens een sluiting van de ruimte voor ontmoeting en activiteiten.

Informatiebijeenkomst en enquête
Tijdens een tweetal informatiebijeenkomsten is met de bewoners gesproken over een andere (tijdelijke)  ontmoetingsruimte. Wooninc. heeft daartoe geen verplichtingen, maar maakte zich desondanks sterk voor een alternatief. Of en hoe dit vorm zou kunnen  krijgen was onderwerp van gesprek met aanwezige bewoners en gebruikers. Om meer duidelijkheid te krijgen over de wensen van de bewoners is vervolgens een enquête gehouden onder de bewoners. Op basis van de uitkomsten is verder gesproken met ongeveer 30 bewoners.

Tijdelijke ontmoetingsruimte
De conclusie is dat een tijdelijke ontmoetingsruimte alleen haalbaar is wanneer voldoende bewoners hier gebruik van maken en bereid zijn een financiële bijdrage te leveren. Uit verder onderzoek is gebleken dat  een te klein aantal bewoners bereid waren om hieraan bij te dragen. Het is daarom financieel onhaalbaar om een ontmoetingsruimte te realiseren.

Ontmoetingsruimte Wooninc.Plus
Wij vinden het natuurlijk erg jammer voor de bewoners die wel graag gebruik maken van een ontmoetingsruimte en bereid zijn hiervoor te betalen. Daarom onderzoeken wij of zij gebruik kunnen maken van één van onze ontmoetingsruimtes in een Wooninc.Plusgebouw. Ook bespreken we met gemeente en GOW of het inzetten van vervoer tot de mogelijkheden behoort.

Toekomstplannen
Wooninc. is in gesprek met RSZK om eigenaar te worden van het gebouw. Als Wooninc. eigenaar wordt van dit gebouw, is het voornemen er een Wooninc.Plus gebouw met ontmoetingsruimte van te maken, wat ouderen in staat stelt langer zelfstandig te wonen.

 

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.