Ouderen in Reusel zoeken seniorenwoning

14-10-2015

In Reusel willen wij nieuwbouwappartementen voor ouderen gaan bouwen. Om te kijken of hier behoefte aan is, hebben wij de afgelopen maand een onderzoek opgezet en uitgevoerd onder 55-plussers in Reusel. Wij vroegen hen of zij in de toekomst willen verhuizen en wat dan hun woonwensen zijn. 64 senioren hebben aan dit onderzoek meegedaan.

De resultaten

Voor ons is het belangrijk te weten wat mensen willen en zoeken in een woning, zodat wij met onze bouw aansluiten op de vraag. Het onderzoek is aangekondigd tijdens de zorgmarkt in Reusel op 5 september en vervolgens herhaald tijdens de inloopmarkt op 22 september. De enquête kon ook online ingevuld worden.

Een aantal leuke resultaten op een rijtje:

  • Reuselnaren blijven graag in Reusel wonen. Op 5 na komen alle geïnteresseerden uit Reusel.
  • Bijna driekwart wil graag wonen in de nieuwbouwappartementen die we willen gaan bouwen.
  • Bijna alle geïnteresseerden wonen nu nog in een koopwoning die in een derde van de gevallen niet geschikt is voor ouderen.
  • Meer dan driekwart maakt nu nog geen gebruik van zorg. Zij vinden het wel belangrijk dat zorg dichtbij is met het oog op de toekomst.


Men wil graag een gelijkvloerse woning met voldoende eigen buitenruimte en minstens 2 slaapkamers. Winkels en zorg in de buurt zijn beide erg belangrijk voor de Reuselnaren. Het woongebouw mag niet te groot zijn (minder dan 50 woningen), en bij voorkeur met een gemengde groep bewoners vanaf 55 jaar.

De senioren geven aan het ook belangrijk te vinden dat ze veilig kunnen wonen, voldoende sociale contacten kunnen opdoen en actief kunnen blijven in hun woonomgeving.

Bent u benieuwd naar alle resultaten? Bekijk dan hier de uitgebreide rapportage.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.