Parkeerkelder uit plan voor Toversnest Heeze

05-09-2011

Eindhovens Dagblad 3 september 2011

door Olga van Lierop

HEEZE – Er komt geen parkeerkelder onder het appartementencomplex voor senioren dat is gepland op de plek waar nu nog gemeenschapshuis D’n Toversnest staat. Omdat het huidige plan voor de locatie bij de Spoorlaan in Heeze te duur is, heeft woningcorporatie Wooninc. het ontwerp aangepast.

In plaats van de parkeerkelder wil Wooninc. nu onder de linkervleugel van het appartementengebouw met gezondheidscentrum 28 halfverdiepte parkeerplaatsen aanleggen. Ook komen er 56 parkeerplaatsen naast het complex. Verder wordt het aantal appartementen teruggebracht van 76 naar 66 en blijven de witte woningen en het transformatorstation aan de Spoorlaan gehandhaafd.

Met deze wijzigingen wordt het bouwplan volgens een woordvoerder van Wooninc. wel betaalbaar. „Dat zorgt afgezien van de parkeerkelder voor een enorme besparing”, zegt ze. Hoe groot de verschillen in kosten zijn tussen het oude en het nieuwe plan, kon ze gisteren niet zeggen.

Onduidelijk is nog wanneer gestart kan worden met de bouw van de appartementen voor 55-plussers. Nadat de verhuizing van alle gebruikers van D’n Toversnest naar ‘t Perron komende maand is afgerond, wordt Wooninc. eigenaar van het pand. Om het nieuwe ontwerp uit te voeren is echter eerst een wijziging nodig van het nieuwe bestemmingsplan voor de kom van Heeze. Pas daarna kan de bouwvergunning worden verleend.

Het is de bedoeling dat het gebouw uit drie delen gaat bestaan. Op de plek van het huidige pand komt het gezondheidscentrum met daarboven 36 appartementen, waarvan zestien bestemd voor verhuur. Het centrale gedeelte bestaat uit ontmoetingsruimte met daarboven zeven appartementen. Het derde deel bestaat uit 23 appartementen waarvan eerst zeventig procent moet zijn verkocht voordat deze gebouwd worden.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.