Start sloop en bouw van Toversnest Heeze

06-11-2015

Na bijna tien jaar was er donderdag 5 november dan eindelijk de langverwachte dag waarop velen hebben gewacht. Het daadwerkelijke bouwsein werd gegeven voor de bouw van 32 koopappartementen en 45 huurappartementen in het centrum van Heeze in nieuwbouw Toversnest.

Opening van de bouw

In Galerie des Beaux Arts in Heeze werden de kopers en omwonenden hartelijk ontvangen met koffie of thee en een gebakje. Hierna sprak directeur van Wooninc, Henk Buursink een kort woord van welkom aan de aanwezigen.''Het is vandaag een heugelijke dag voor ons als woningcorporatie, voor u als nieuwe bewoners en voor de gemeente Heeze-Leende. Nadat wij het gebouw kochten met de daarbij behorende tuin zijn er plannen gemaakt en het hele traject heeft inclusief de crisis inmiddels bijna tien jaar geduurd maar nu is iedereen zover en gaan we beginnen.''

Wethouder start de sloop

Naast de kopers waren ook de drie wethouders van de gemeente Heeze-Leende aanwezig alsmede vertegenwoordigers van Wooninc, het aannemersbedrijf en de makelaar. Zij verplaatsten zich allemaal te voet naar de locatie van D'n Toversnest waar wethouder Wilma van der Rijt daadwerkelijk de sloophamer in het gebouw ramde en de officiële sloophandeling een feit was. Met een applaus van de toekijkende kopers was de sloop begonnen en werd aansluitend daadwerkelijk letterlijk de eerste schop in de grond gestoken voor de nieuwbouw. Vijf nieuwe bewoners zetten de schop in de grond waar de parkeergarage gaat komen waarmee ook de bouw van het nieuwbouwcomplex een officieel startsein heeft gekregen.

Wethouder wenst kopers veel geluk

Het officiële gedeelte werd aansluitend afgesloten in de galerie waar wethouder Van der Rijt nog een kort woordje sprak tot de aanwezigen. ''Ik heb mijn roeping gemist....wat een machtig gevoel als je in de kraan zit en dan de eerste sloophandeling mag verrichten. Het geduld van alle jaren wordt vandaag beloond en de twee hoofdzaken die we voor ogen hadden toentertijd zijn nagekomen. Op de eerste plaats moest D'n Toversnest een goede bestemming krijgen en ten tweede moest D'n Toversnest behouden blijven. In deze eerste samenwerking met Wooninc en goed overleg met de omwonenden en de kopers weet ik zeker dat we een prachtig geheel gaan neerzetten in het centrum van Heeze. Ik wens alle toekomstige bewoners veel geluk en woonplezier en de andere inwoners van Heeze een mooi pand in een prachtige ambiance''.

Wilt u wonen in Toversnest?

Als laatste bracht Henk Buursink nog een toost uit op de nieuwbouw en wenste iedereen veel succes met de nieuwe woning en stelde voor om de oplevering wederom te vieren met een glaasje op dezelfde locatie. Wilt u informatie over de mogelijkheden om ook in D'n Toversnest te wonen? Neem dan vrijblijvend contact op met Makelaardij OLAV in Heeze of Van Santvoort makelaars.

Bron: Heeze24

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.