Winnaars woonwensenonderzoek ontvangen dinercheque

16-11-2015

In Reusel willen wij nieuwbouwappartementen voor ouderen gaan bouwen. Om te kijken of hier behoefte aan is, hebben wij een woonwensenonderzoek gedaan onder 55-plussers in Reusel. Onder de ruim 60 deelnemers werd een dinerbon verloot. Winnaars zijn de heer en mevrouw Janssen – Lemmens. Zij krijgen een diner aangeboden tijdens het kerstdiner in Wooninc.Plus De Blinkerd.

De kadocheque werd uitgereikt door Dominique Michiels, consulent wonen en leefomgeving in Reusel, en huismeester Harrie den Otter.

De heer en mevrouw Janssen – Lemmens hebben nu nog een koopwoning middenin Reusel. Deze woning is niet geschikt voor ouderen. Vandaar dat ze zich actief aan het oriënteren zijn op een andere woning. Die woning zou niet alleen gelijkvloers moeten zijn, maar bij voorkeur in een kleinschalig woongebouw met een ontmoetingsruimte. Ze willen graag in Reusel blijven wonen. Hun eigen woning staat sinds kort te koop.

Reuselnaren willen graag in Reusel blijven wonen
Het onderzoek werd aangekondigd tijdens de zorgmarkt in Reusel op 5 september en vervolgens herhaald tijdens de inloopmarkt op 22 september. De enquête kon ook online worden ingevuld. Ruim 60 mensen vulden de enquête in. Uit het onderzoek blijkt dat Reuselnaren graag in Reusel willen blijven wonen. Bijna driekwart heeft interesse in één van de nieuw te bouwen appartementen in een Wooninc.Plus gebouw. Bijna iedereen woont nu nog in een koopwoning die vaak niet geschikt is voor ouderen. Het grootste deel maakt nu nog geen gebruik van zorg, maar vindt het wel belangrijk dat zorg dichtbij is met het oog op de toekomst. Bent u benieuwd naar de andere resultaten? Bekijk dan hier de uitgebreide rapportage.

Onderzoek naar mogelijkheden
Gemeente Reusel-De Mierden onderzoekt samen met woningcorporatie Wooninc., Stibex en Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK) de mogelijkheid van 40 seniorenwoningen en 28 AWBZ-verpleegwoningen achter het voormalige gemeentehuis aan de Groeneweg. Ook wordt bekeken of het haalbaar is om cultureel centrum De Kei te verplaatsen naar de locatie van voormalige St. Jozefschool en gemeentehuis. Het is de bedoeling dat deze drie ontwikkelingen met elkaar in verbinding komen te staan, zodat er interactie is tussen de woningen enerzijds en het cultureel en ontmoetingscentrum anderzijds. Lees hier meer over de plannen.

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 10 november werd door de gemeenteaard positief op de plannen gereageerd. Het formele besluit volgt begin 2016.

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.