Zonne-energie voor De Grijze Generaal

05-01-2011
Zonne-energie voor De Grijze Generaal

Zonne-energie wordt steeds interessanter. De prijs van zonnepanelen daalt sterk en het rendement neemt enorm toe. Mogelijk is zonne-energie in 2012 al goedkoper dan energie uit brandstoffen, voorspellen vele deskundigen.

Op het woongebouw De Grijze Generaal in Eindhoven plaatst Wooninc. 230 vierkante meter aan zonne-energiepanelen . De 180 panelen wekken ruim 25,6 Mega Watt uur zonne-energie op per jaar. Dit is voldoende voor de complete verlichting van de parkeergarage en voor de elektrische oplaadpunten voor scootmobiles en elektrische fietsen. Wooninc. is één van de eerste woningcorporaties die een installatie van deze omvang laat plaatsen in Noord-Brabant.

“De plannen van Wooninc. voor De Grijze Generaal zijn ambitieus’, aldus Gerard Tebroekhorst, directeur van het Eindhovense bedrijf Mansveld projecten en services die de zonnepanelen plaatst.  “Het woongebouw De Grijze Generaal reduceert 17 ton CO2-uitstoot per jaar door de installatie van deze zonne-energiepanelen. Dit is gelijk aan 870 bomen, circa 3,5 voetbalvelden groot, die anders de CO2 uit de lucht moeten halen. Het is een flinke investering, maar  zinvol. Want duurzaamheid is geen tijdelijke trend, maar wordt steeds belangrijker.”

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.