Zonnepanelen op dak Cees van Liendenflat

02-10-2012

Het dak van het Wooninc.Plus gebouw Cees van Lienden wordt vernieuwd en bekleed met zonnepanelen.  Het oude dak is inmiddels verwijderd. Binnenkort wordt gestart met de opbouw van de isolatie en de nieuwe dakbedekking. Zodra de werkzaamheden aan het dak zijn afgerond, verwachting eind oktober, worden de zonnepanelen geplaatst.

Zonnepanelen
Met de vervanging van het dak heeft Wooninc. er voor gekozen om ook zonnepanelen aan te brengen. In totaal worden er 96 panelen geplaatst. De zonnepalen worden via een staalconstructie iets van het dak geplaatst. Daardoor kunnen ze op warme dagen beter worden gekoeld en kan uiteindelijk een hoger rendement worden behaald. De zonnepanelen leveren ook energie op bij bewolkt weer. De opbrengst van de panelen komt ten goede aan het energieverbruik in de algemene ruimtes van het Wooninc.Plus gebouw.

Duurzame energie
De zonnepanelen op de Cees van Liendenflat zijn niet de eerste zonnepanelen die Wooninc. plaatst. Op het dak van De Grijze Generaal tegenover Winkelcentrum Woensel ligt in totaal 230 vierkante meter. Wooninc. investeert daarnaast ook in andere vormen van duurzame energie. Zo hebben we een proef gedaan met het gebruik van windenergie. Op ons oude kantoor aan de Onze Lieve Vrouwestraat is een hiervoor een windmolen op het dak geplaatst. Deze vorm van duurzame energie levert echter binnen de stad nog te weinig op.
 

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2 Plasticvrije woongebouwen Wooninc. eigenaar van alle woningen Antonius Nieuw lid gezocht voor urgentiecommissie
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.