Drukte bij eetpunt St. Cyr Geldrop

01-02-2014

Eindhovens Dagblad, 1 februari 2014

Normaal zijn er min­der dan tien mensen, nu schuiven meer dan veertig mensen aan voor de warme maaltijd. Een spe­ciale actie, twee voor de prijs van één, zorgt voor flinke drukte bij het eetpunt in de ontmoetings­ruimte vanWooninc Plus Maison St. Cyr in Geldrop.

In de ontmoetingsruimte van Mai­son St. Cyr worden verschillende activiteiten georganiseerd voor be­woners en buurtbewoners. Iedere dinsdag en donderdag kunnen se­nioren samen eten. Normaal ge­sproken schuiven vijf tot zeven personen aan. Om meer eters in huis te krijgen, bedacht beheer­der Rens Kwant een speciale ac­tie: twee mensen eten voor de prijs van één. „Meestal kook ik zelf, voor mij is het normaal ook best duur”, vertelt bewoonster mevrouw Van den Boogard. Sa­men met haar hulp geniet ze deze middag van een ‘heerlijk’ soepje, schnitzel met aardappeltoefjes en een toetje. Ook het echtpaar Vom Scheidt is lovend over het menu. Ze wonen in Maison St. Cyr, maar maken tot op heden nauwelijks gebruik van het eetpunt. „Iedere week is er hier frietuurtje, maar ik bak de frietjes toch nog altijd het liefst zelf”, vertelt mevrouw Vom Scheidt.

Voor veel gasten vandaag is het een eerste kennismaking. Ver­schillende eters geven aan dat de prijs normaal een obstakel is. „Vijftien euro is veel geld voor mij. Daar kan ik zelf meerdere da­gen van koken”, zegt een van de
bezoeksters. Dat ze nu voor het­zelfde geld samen met haar man kan aanschuiven noemt ze een traktatie. „We zien het nu als lek­ker met zijn tweetjes uit eten voor weinig geld.” Aan tafel bij de echtparen Ver­douw en Van Bragt wordt geno­ten van het driegangen menu.
„Koken is mijn hobby niet, lekker eten wel”, maakt Karin Verdouw duidelijk. Ze wonen vlakbij St.

Cyr, maar komen normaal niet bij het eetpunt. Misschien in de toe­komst
wel vaker. Beheerder Kwant hoopt dat meer mensen de weg naar het eetpunt gaan vinden om samen te eten en elkaar te ontmoeten. De vrijwilli­gers die helpen met uitserveren zijn blij met de drukte. „Het is heel gezellig en door al dat geloop ook nog goed voor mijn conditie.”

Gezellige drukte bij het eetpunt van Maison St. Cyr in Geldrop.

 

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Perfecte match tussen jong en oud Drukte bij eetpunt St. Cyr Geldrop Succesvolle actie eetpunt in Wooninc.Plus Cees van Lienden Ontmoet Wooninc.Plus Brabantia Kunstmarkt in Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.