Perfecte match tussen jong en oud

11-02-2015

Wat verbindt mensen nou beter dan eten? Dat dachten Wooninc.Plus beheerder Jeroen Tielemans en MatchMentor coördinator Marieke Schoenmakers tijdens de Beursvloer 2014 in Geldrop. Zij maakten een match die jong en oud bij elkaar brengt.

Wooninc. en MatchMentor gaan de samenwerking aan in dit project speciaal voor jongeren in Geldrop. De bedoeling is de jongeren praktijkervaring te laten opdoen en tegelijkertijd oud en jong met elkaar te verbinden.

Koken in Wooninc.Plus Magdalenahof

Op donderdag 12 februari gaan de jongeren aan de slag om een lekkere maaltijd te bereiden voor de bewoners van Wooninc.Plus Magdalenahof. Onder begeleiding van MatchMentoren zorgen jongeren voor de boodschappen, het koken én de bediening.

Op de Beursvloer zagen Wooninc. en MatchMentor meteen mogelijkheden. De jongeren krijgen de kans om te koken in een echte keuken met de juiste materialen, beschikbaar gesteld door Wooninc. MatchMentor kan op deze manier een mooie activiteit aanbieden aan zowel de jongeren als de ouderen. Koken voor een grote groep échte klanten is een leuk en leerzaam project voor jongeren en de ouderen krijgen daar een lekkere maaltijd en veel gezelligheid voor terug. Een perfect match dus!

MatchMentor ondersteunt jongeren

Na het eten sluiten de jongeren en hun mentoren de avond af in jongerencentrum the Lounge. Daar is een gezellige filmavond georganiseerd. Dit project illustreert hoe MatchMentor jongeren van 10 tot 23 jaar ondersteunt bij het succesvol inrichten van hun leven. Daarbij staat talentontwikkeling centraal.

Jongeren worden gekoppeld aan een MatchMentor die hen ondersteunt op het gebied van school, vrije tijd, thuis en werk. De jongeren hebben op deze manier een vaste begeleider waarbij ze altijd terecht kunnen. De mentoren zijn vrijwilligers die wekelijks contact hebben met de jongeren. MatchMentor is dienst van ROC ter AA en de LEVgroep.
 

 

Lees volledig artikel: "Perfecte match tussen jong en oud" >>

Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Woningaanbod nieuws
Perfecte match tussen jong en oud Drukte bij eetpunt St. Cyr Geldrop Succesvolle actie eetpunt in Wooninc.Plus Cees van Lienden Ontmoet Wooninc.Plus Brabantia Kunstmarkt in Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.